Translate

Tuesday, 27 May 2014

Aliff Azroy =)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera =)

Dah lama tak update blog ni. Tetiba tangan gatal nak menulis pula untuk hari ni. Hahaha. Baiklah hari ni bukan nak update benda berilmiah sangat. Nak update kisah sedikit tentang seorang sahabat di Kolej Ibu Zain UKM. Hehehe. Izinkan aku untuk kenalkan seorang sahabatku ni.



Nama diberi Mohd Aliff Azroy. Lahir pada 15 November 1994. Dia ni berasal dari Kuala Krai, Kelantan. Merupakan pelajar Fakulti Kejuruteraan dan Alam Bina di UKM. Aliff ni salah seorang dari member G.L (Geng Lobi). Boleh dikatakan ahli aktiflah. Hahaha. Dia juga antara orang terawallah jadi kawanku di UKM ni, mungkin sebab kitorang satu kolej dan satu fakulti (mula rapat dengan dia masa minggu mesra pelajar).



Apa yang bestnya tentang Aliff Azroy??

- Pertama sekali, mengikut majoritilah, seorang yang comel. (walaupun ada juga yang tidak bersetuju dengan pernyataan ini).

- Pelawak. Tiap kali lepak dengan dia memang ketawa jelah kerjaku. Hahaha. Dia (menurut kak Liza) penawar hati yang duka ketika sedih atau stress. 

- Pemalu. Hah! Dia ni pemalu juga tapi bukan pada semua oranglah. Tahap pemalu dia ni tinggi apabila berhadapan dengan seorang wanita yang bernama Najihah. Hahahaha.. Kat kitorang takdanya dia nak malu-malu.

- Penyimpan rahsia. Memang pakar dan pandai sesangat dalam menyimpan rahsia.. Huhuhuhu..

- Famous. Antara yang tercalon dalam pencalonan pelajar junior lelaki paling popular Anugerah MATK!! Tapi rezeki tidak berpihak kepada beliau. huhuhu.. Takpa tetap famous juga pun.

- Banyak lagi yang menarik pasal dia ni. Hahaha. Nak berkenalan dengan dia boleh jer, ni F.B dia : https://www.facebook.com/aliff.azroy?fref=ts



Banyak lagi cerita tentang dia sebenarnya tapi.. erm.. Memang mustahillah nak cerita semua kat sini.. Hahaha.. Tak cukup ruang.. Apa yang boleh disimpulkan? O.k, Aliff  seorang yang comel dan tough sikit, memang seorang sahabat yang baik, dia ni nakal sangat tetapi nakal yang soleh gitu sebab dia ni pandai juga nak jaga hati orang. ;-)

Baiklah sekian sahaja update tuk hari ni.. Kepada Aliff Azroy aku dah tunaikan janjiku untuk update post tentang kau.. Hahahaha.. 

Sekian.... Assalamualaikum ;-)






No comments:

Post a Comment